המדריך

צרו קשר לקבלת ניוזלטר

ניתן לפנות להילה אליאב באמצעות הפורום (הלינק בסרגל העליון), הודעת מייל (hila@kelavim.co.il), יצירת קשר טלפוני/ הודעת SMS (נייד: 052-3775789).

בריאות הכלב

בעיות בריאות נפוצות בקרב כלבים :

אבן שן

אם שיניי הכלב מכוסות בשכבה צהובה, חומה או ירקרקה, אזי מדובר באבנית שהצטברה מסביב לשן, תופעה הנקראת "אבן שן". המלתעות הן השיניים העיקריות שבהן נפוצה אבן השן. כשכמות האבנית גדלה, מתחילה להיווצר דלקת חניכיים (ובמקרים מסוימים הדלקת עלולה לגרום להיחלשות הקשר בין השן לעצם הלסת, עד להתנדנדות השיניים ולבסוף לנפילתן). כמו כן החיידקים נספגים בדם ומגיעים ללב, שם הם עלולים לגרום לדלקת במסתמי הלב.

אבן השן מתחילה בדרך כלל בגיל שנה וחצי, וזה השלב שבו מומלץ להתחיל בפעולות מניעה, באמצעות צחצוח שיניים. ככל שתקפידו יותר על צחצוח שיניים, כך תגדילו את המרווח בין ניקויי השיניים.

צחצוח השיניים עוזר למניעה אך לא מטפל באבן שן קיימת. במקרה כזה בצעו ניקוי אבן שן אצל הווטרינר במרפאה. הניקוי מתבצע בהרדמה מלאה. בסיום מבוצע פוליש, כדי לשמר את השיניים חלקות לאורך זמן.

 


 

 ריח רע מגוף הכלב

אם לכלביכם ריח רע כל הזמן, בדקו האם יש לו: דלקת עור, דלקות אוזניים או דלקת חניכיים. כמו כן יש לבדוק האם התפתחה אבנית בשיניים, האם יש בעיה בבלוטות האנאליות, האם המזון שהכלב אוכל מתאים לו וכדומה. כך או כך, פתרון של רחיצת הכלב כל הזמן אינו פתרון ולעיתים אף מחמיר את המצב (שכן נוצר יובש בעור והפרשת יתר של בלוטות החלב שעל פניו, שאחראיות לריח הרע).

 


ציפורניים

ציפורן ארוכה עלולה להיות חודרנית ועל כן מסכנת את הכלב. הבעיה אופיינית בעיקר בציפורן החמישית בחלק הפנימי של כף הרגל. הציפורן הזו אינה משתייפת והיא גדלה בצורה מעגלית, חודרת דרך כרית האצבע וגורמת לכאב רב. כלב שמטייל על משטחים קשים משייף בצורה טבעית את ציפורניו ולא זקוק לגזיזת ציפורניו. אצל כלב שציפורניו התארכו מדי הציפורן נוגעת ברצפה בזמן ההליכה.

 

ניתן להיעזר בווטרינר לצורך גזיזת ציפורניים. רוב הווטרינרים לא גובים תשלום על כך. מומלץ לא לגזוז את ציפורני הכלב לבד: קיצוץ קרוב מדי לכרית האצבע עלול לגרום לדימום רב וקשה לעצירה.

 


נשירת פרווה

נשירת שיער הכלב בעונות המעבר היא טבעית לגמרי. לעומתה, נשירה שאינה תקינה תגרום להיווצרות "בורות" / "חורים" בפרווה. במקרים האלה יש להיעזר בווטרינר אשר יבצע דגימות משטח פני העור או ביופסיה, כדי לשלול אלרגיות, טפילים, פטריות או בעיות הורמונליות. נשירת פרווה אופיינית לרוב הגזעים (הגזעים המוכרים שפרוותם אינה נושרת הם בין היתר הפודל, היורקשיר טרייר, הלאסה אפסו).

 

איכות המזון משפיעה השפעה ישירה על טיב הפרווה: תוספי מזון של אומגה 3 ו-6 כמו גם ויטמינים A,D,E חיוניים לפרווה בריאה ומצויים במזון האיכותי.