אם בחרתם בפנסיון, מומלץ לבדוק את הדברים הבאים:
- מהי רמת המקצועיות בטיפול בכלביכם, עד כמה יש הבנה פיזית – רפואית למשל האם יש ווטרינר אחראי או שהמקום נמצא בקשר ישיר מול ווטרינר, ועד כמה יש הבנה נפשית למשל לכלב בעל פחדים וכדומה.
- האם המקום מספק אוכל לכלבים ואם כן מהו סוג המזון, האם תוכלו להביא את המזון של הכלב שלכם והאם הדבר מוזיל עלויות.
- האם מבקשים מכם לחסן את הכלב בטרם הבאתו (החיסונים הנדרשים בין היתר הינם כלבת ושעלת), וכן לרוב מזכירים לטפל נגד פרעושים וקרציות.
- האם הכלב נשאר רק במתחם הפנסיון, אם כן כמה זמן הוא חופשי במתחם. אם הכלב יוצא מהמתחם בררו כמה טיולים עושים לכלב ביום, איפה ועל-ידי מי.
- מהו המחיר בהשוואה למקומות אחרים והאם הוא כולל למשל – הבאת הכלב והחזרתו או רחצה וטיפוח וכו'…
- בקשו לתאם מראש ביקור טרם הנסיעה על מנת לראות את הפנסיון, להתרשם מהניקיון, מרמת הביטחון (אזור הפנסיון מגודר וכן בין הכלובים יש תיחום ברור, ניקיון).
איך תדעו איזה פנסיון לבחור עבור כלביכם?
חשבו מה יהיה הכי נכון וטוב לכלביכם. למשל, אם מדובר בכלב קטן, ביתי ומפונק – כדאי לחפש מישהו שיבוא אליכם הביתה או לשים את הכלב בפנסיון ביתי קטן או פנסיון המיוחד לכלבים קטנים (יש כאלו פנסיונים).אם מדובר בכלב בינוני – גדול שאוהב מאוד לרוץ ולהשתולל עם כלבים נוספים – כדאי להביאו לפנסיון בעל מתחם גדול עם עוד כלבים.
ביום הבאת הכלב לפנסיון דאגו להביא את שמיכתו ואת הצעצוע האהוב עליו והיפרדו ממנו בקצרה שכן פרידות ארוכות גורמות לכלב לפחד שמא הוא עומד להינטש.